Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Рекомендації по обробці овочів та фруктів.

Дата: 14.04.2020 15:34
Кількість переглядів: 147

Р Е К О М Е Н Д У Є М О

в умовах  карантинних  обмежень  дотримуватись загальноприйнятих правил  миття овочів та фруктів

Вдома, до того, як приступити до миття продуктів, насамперед ретельно вимийте руки!

** «Водні процедури» для овочів та фруктів  необхідно проводити безпосередньо перед тим, як ви збираєтесь з'їсти або приготувати їх.

 

** Рекомендовано зберігати овочі та фрукти в пакетах, а не класти їх безпосередньо у ящик холодильника. Головне  - розкрити пакет, аби випаровувалась волога і не утворювалась пліснява.

 

** Не рекомендовано мити овочі та фрукти гарячою водою. Гарячою водою можна мити лише цитрусові.

 

** Картоплю, моркву, буряк, ріпу, редис, редьку, хрін та інші коренеплоди спочатку необхідно очистити від землі. Для цього їх потрібно залити теплою водою і дати трохи в ній постояти. Потім землю слід ретельно зчистити щіткою. Після цього овочі потрібно промити спочатку теплою, а потім холодною проточною водою і почистити.

 

** Огірки, помідори, стручковий перець, кабачки, патисони, баклажани, гарбуз, стручки квасолі і гороху рекомендується мити в проточній воді руками або щіткою. Перед тим, як мити ріпчасту цибулю, у неї потрібно відрізати денця та  очистити цибулину від сухого лушпиння. Після цього цибулю миють у холодній проточній воді. 

 

** Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони та інші цитрусові рекомендується спочатку обшпарювати окропом.  Потім їх потрібно промити холодною проточною водою.

 

** Яблука, груші, персики, абрикоси, сливи, банани, гранати та інші фрукти слід ретельно промивати холодною, обов'язково проточною водою. 

 

** Ананас рекомендується мити під проточною водою разом з листям. Потім потрібно струсити краплі і дати йому обсохнути. Кавуни та дині слід обмивати під проточною водою руками або щіткою.

 

** Виноград - слід розділити грона, не відриваючи ягоди від черешків, і промити під проточною водою в друшляку, а потім обсушити. Те ж роблять і з іншими ягодами.

 

** Білокачанну капусту, як правило, не миють, а видаляють у неї верхні листки, забруднені чи уражені шкідниками, добираючись до чистих і свіжих . Качан рекомендується видаляти, оскільки він є джерелом нітратів.

 

** Перш ніж мити зелень, її ретельно обробляють: видаляють коріння, стебла, пожовкле листя. Найчастіше зелень дуже важко промити від землі, піску і пилу, тому рекомендується салат, шпинат, щавель, ревінь, кріп, петрушку, зелені пір'я цибулі  мити не під проточною водою, а в холодній воді, налитій у миску. У процесі воду потрібно кілька разів змінювати, щоб увесь бруд осів. Тільки після цього зелень миють під краном.

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua