Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Оголошення про сплату земельного податку на землю

Дата: 31.07.2019 09:18
Кількість переглядів: 171

Оголошення про сплату земельного податку на землю

Шановні користувачі, орендарі та власники земельних ділянок!

Відділ комунальної власності, земельних відносин, інвестицій та соціально-економічного розвитку Новогребельської сільської ради повідомляє вам про обов’язковість сплати земельного податку та орендної плати!

Так, відповідно п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ, а саме:

– інваліди першої і другої групи;

– фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

– пенсіонери (за віком);

– ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

– фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Слід зауважити, що відповідно п. 281.2. ПКУ звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

Згідно п. 14.1.136. ПКУ орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності теж є обов'язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем (п. 288.4. ПКУ).

За несплату земельного податку та орендної плати ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, а також наносите збитки місцевому бюджету, основним джерелом наповнення якого, на сьогоднішній день, є збір за користування землею.

Пам’ятайте, що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежить оздоровлення ваших дітей, соціальні виплати, благоустрій міста, утримування закладів позашкільної освіти та ін.

Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок просимо звертатись до відділу комунальної власності, земельних відносин, інвестицій та соціально-економічного розвитку Новогребельської сільської ради. Громадянам мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та, у разі наявності пільги, документ, що посвідчує право на її використання.

Списки користувачів та власників земельних ділянок, які не сплачують податок на землю, передаватимуться до Державної податкової інспекції для нарахування штрафних санкцій. Невиконання інших зобов’язань землекористувачів розглядатимуться в судовому порядку.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua