Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма «Сільська школа» на 2018 рік

Дата: 25.07.2019 14:16
Кількість переглядів: 241

УКРАЇНА

НОВОГРЕБЕЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КАЛИНІВСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ   № 16

 

18 січня  2018 року                                                 2 засідання 1 сесії 7 скликання

 

 

Про затвердження Програми

«Сільська школа» на 2018 рік

 

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту», враховуючи клопотання відділу освіти Калинівської районної державної адміністрації, НВК ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ с.Чернятин  та Новогребельської ЗОШ І-ІІІ ст., враховуючи висновки постійної  комісії сільської ради з питань освіти та культури, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму «Сільська школа» на 2018 рік (додається).

 

  1. 2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету, управління комунальним господарством, соціально-економічного розвитку та з питань освіти, культури, спорту та роботи з молоддю, соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства. 

         Сільський  голова                                                                     В.Л.Порхун

  

 

Додаток

                                                                         до рішення сесії  сільської ради

                                                                         від  18.01.2018 року №__16___ 

 

Програма

«Сільська школа» на 2018 рік

 

Загальні положення

 

Програма розроблена відповідно до Конституції України,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 № 280/97-ВР,  Закону України «Про освіту» від 23.05.1991 № 1060-XII, Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999 № 651-XIV, Закону України «Про Національну програму інформатизації» 74/98-ВР, Бюджетного Кодексу України, Указу Президента України № 926/2010 від 29.09.2010 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні», Указу Президента України «Про основні засади розвитку соціальної сфери села» від 20.12.2000 № 1356. Програма покликана забезпечити підтримку сільського освітнього закладу, створити умови для реалізації конституційного права громадян на отримання освіти незалежно від місця проживання.

Проблема фінансування, незадовільний стан матеріально-технічної бази сільського навчального закладу ускладнює забезпечення належного рівня проведення навчально-виховної роботи. Відсутність необхідного матеріально-технічного забезпечення суттєво знижує якість освіти, впливає на рівень роботи сільської школи. Навчально-матеріальна база сільської школи вимагає значного поліпшення.

 

Основна мета Програми

 

Основною метою програми на 2018 рік є поліпшення матеріально-технічної бази закладу освіти для покращення та забезпечення підвищення якості загальної середньої освіти; належних умов для всебічного і повноцінного розвитку дітей, та роботи вчителів, проведення поточного ремонту в школі, виконання вимог законодавства щодо забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного перевезення до(з) місць навчання учнів; підвищення освітнього рівня сільського населення; створення рівних можливостей для всіх громадян, які проживають у сільській місцевості, у задоволенні соціальних та культурно-освітніх потреб, .

 

Шляхи і способи розв’язання проблеми

 

                  Передбачається покращення  умов для доступності дітей і молоді сільської місцевості до якісної освіти за місцем проживання, зміцнення матеріально-технічної бази сільської школи, яка має нагальну потребу.

            Проблему передбачається розв’язати шляхом:

- зміцнення матеріально-технічної бази сільського навчального закладу та оснащення  сучасним обладнанням,

- залучення інвестиційних коштів для приведення загальноосвітньої школи в належний стан шляхом виконання невідкладних поточних ремонтів приміщень школи.

 

Пріоритетні завдання Програми

 

Протягом 2013-2017 років з сільського бюджету було надано кошти на розвиток Новогребельської ЗОШ І-ІІІ ст.: на придбання парт та стільців, столового посуду, миючих засобів, склопакетів, на придбання будівельних матеріалів для ремонту класу з інформатики та проведення поточного ремонту школи, на проведення утеплення фасаду будівлі школи та на реконструкцію опалювального пункту, на проїзд вчителів та учнів, на харчування учнів.

Для забезпечення подальшого поліпшення матеріально-технічного бази закладу освіти села, на основі аналізу результатів розвитку за попередній період, нагальних потреб освітньої галузі і можливостей сільського бюджету визначено цілі, пріоритети та завдання, розроблені заходи щодо їх реалізації:

- зміцнення матеріально-технічної бази: шляхом виділення коштів на придбання канцтоварів, миючих засобів, насосу, лако-фарбових матеріалів, на оплату послуг Інтернету;

- створення відповідних умов для нормального функціонування установи освіти; поліпшення якості освіти, забезпечення її конкурентоспроможності відповідно до нових соціально-економічних вимог;

- збереження існуючої мережі загальноосвітніх навчальних закладів та їх удосконалення і розвиток.

Для забезпечення ефективної роботи закладу освіти, надання якісних освітніх послуг, якісної підготовки школи Новогребельська сільська рада у 2018 році за рахунок коштів сільського бюджету передбачає ряд заходів.

Основними пріоритетними напрямками роботи, над якими буде сконцентрована робота в 2018 році це надання субвенції відділу освіти Калинівської РДА на придбання канцтоварів, миючих засобів, лако-фарбових матеріалів, на оплату послуг Інтернету, на проїзд вчителів та учнів, на харчування учнів, утримання медпрацівників, техпрацівників, методкабінету та ставки бухгалтера у відділі освіти.

 

Очікувані результати виконання Програми

 

Виконання Програми дасть змогу:

-забезпечити громадян рівним доступом до якісної освіти;

-забезпечити стабільне функціонування загальноосвітнього закладу та покращити технічний стан приміщень;

-зміцнити навчально-матеріальну та методичну базу сільської школи;

-забезпечити доступ до корисної інформації із зовнішніх джерел, яка надасть змогу підвищити професійний рівень педагогів та допоможе у навчанні учнів,

-дозволить педагогам та адміністрації обмінюватись інформацією й досвідом і, таким чином, постійно та плідно вдосконалюватись.

 

Джерела  фінансування

 

       Фінансування  на  виконання  зазначеної  програми  здійснюється  за  рахунок  коштів і залишків на 01 січня 2018 року загального фонду сільського бюджету, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

         Фінансування може бути збільшено за рахунок додаткових надходжень до бюджету сільської ради та залишку коштів на 01.01.2018 року.

 

Сільський голова                                                                                                  В.Л.Порхун


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua