Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма по наданню допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають на території об’єднаної територіальної громади та отримують програмний гемодіаліз на 2016 - 2020 роки

Дата: 25.07.2019 14:07
Кількість переглядів: 435

Додаток

до рішення позачергової 3 сесії сільської ради 7 скликання

від 02.02.2018 року

 

Програма по наданню допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають на території об’єднаної територіальної громади та отримують програмний гемодіаліз на 2016 - 2020 роки

 

  1. Загальні  положення

 

Програма по наданню допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають на території об’єднаної територіальної громади та отримують програмний гемодіаліз  на 2016 – 2020 роки (далі Програма) розроблена у межах норм Конституції України, законів України, Указів Президента України, постанов, розпоряджень Кабінету Міністрів України, відповідно  до  ст. 43  Закону  України  „Про  місцеве  самоврядування  в  Україні”.

В с.Чернятин станом на 01.01.2018 року проживає 1 хворий з хронічною нирковою недостатністю, який отримує програмний гемодіаліз на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова в Центрі нефрології та діалізу. Це люди, які за станом здоров’я змушені тричі на тиждень проходити процедуру гемодіалізу (підключення до апарату штучної нирки). На державному рівні пільги на безоплатний проїзд даній категорії громадян не передбачені. У результаті ці люди втрачають можливість забезпечити собі повноцінне життя у суспільстві, що значною мірою позначається як на моральній, так і на матеріальній сторонах їх життєдіяльності.

Даною Програмою передбачається надання цільової грошової допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю для часткового відшкодування витрат на медикаменти та проїзд від населеного пункту, в якому вони проживають, до населеного пункту, в якому отримують програмний гемодіаліз.

                                   

  1. Мета Програми

 

Основною метою Програми є забезпечення виконання завдань органів влади в частині соціального захисту населення, підвищення рівня соціальної захищеності громадян Новогребельської об’єднаної територіальної громади хворих на хронічну ниркову недостатність, які отримують програмний гемодіаліз.

 

  1. Заходи по виконанню Програми

 

1. Взяття на облік  в Управлінні праці та соціального захисту населення Калинівської РДА осіб, які мають право на пільги відповідно до Програми.

2. Забезпечення виділення з бюджету ОТГ коштів для часткового відшкодування витрат вартості проїзду.

3. Забезпечення своєчасного перерахування коштів особам, які отримують програмний гемодіаліз в обласних медичних закладах.

 

  1. Фінансове забезпечення та очікувані результати

 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету об’єднаної територіальної громади в межах кошторисних призначень.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється в межах видатків, затверджених рішенням сільської ради на відповідний рік.

На 2018 рік заплановано кошти в сумі 5573 грн. на відшкодування за проїзд.

Обсяги видатків на реалізацію Програми затверджуються на кожен рік окремо і можуть коригуватися протягом року, враховуючи те, що протягом року може змінитись кількість осіб, які отримують програмний гемодіаліз та вартість проїзду.

Реалізація Програми дасть змогу покращити матеріальні умови осіб, які отримують гемодіаліз, та своєчасно проходити курси програмного гемодіалізу. 

 

5.Контроль та координація за виконанням Програми

 

Контроль за виконанням даної Програми покладено на постійну комісію сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету, управління комунальним господарством, соціально-економічного розвитку.

Відповідно до плану роботи сільської ради хід виконання Програми розглядатиметься на сесіях сільської ради та засіданнях її постійних комісій.

 

 

Сільський голова                                                                  В.Л.Порхун

 

 Додаток

        до Програми

 

Список хворих,

які проживають на території  Новогребельської сільської ради та

отримують програмний гемодіаліз, станом на 01.01.2018 рік

 

Кількість осіб

Група інвалідності

Адреса проживання

Кількість сеансів на тиждень

Крижанівський Іван Сергійович, 1955 р.н.

1-Б

с.Чернятин

12

                         


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua