Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма організації та проведення громадських робіт па території сільської ради на 2018 рік

Дата: 25.07.2019 14:01
Кількість переглядів: 181

Додаток до рішення

сесії сільської ради

від 02.02.2018р. №_41_

 

 

ПРОГРАМА

організації та проведення громадських робіт
па території сільської ради на 2018 рік

 

  1. Загальні положення Програми

 

Програма організації та проведення громадських робіт на території сільської ради (далі - Програма) є складовою частиною та механізмом реалізації Програми зайнятості населення сільської ради.

Програма розроблена відповідно до положень законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2008 року №839.

 

  1. Мета програми

 

Програма передбачає комплекс заходів щодо забезпечення тимчасової зайнятості населення (передусім осіб, не зайнятих трудовою діяльністю) шляхом направлення їх на громадські роботи, які мають суспільно - корисну спрямованість, відповідають потребам громади і сприяють соціальному розвитку. Програма передбачає можливість створення тимчасових робочих місць та вирішення проблеми дефіциту робочої сили у процесі здійснення заходів із благоустрою та озеленення території сільської ради, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму, придорожніх смуг; роботи з відновлення пам’яток архітектури, історії та культури; впорядкування місць меморіального поховання, пам’ятників та пам’ятних місць, які мають офіційний статус або зареєстровані на території населеного пункт)'; роботи з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках; роботи пов’язані з будівництвом або ремонтом об’єктів соціальної сфери (навчальних закладів, спортивних закладів, закладів культури і охорони здоров’я), роботи з інформування населення щодо отримання житлових субсидій та технічної підготовки документації з кур’єрською доставкою документів та запитів, інші види трудової діяльності, які мають суспільно-корисну спрямованість, відповідають потребам громади та сприяють її соціальному розвитку.

 

  1. Фінансування Програми

 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок:

  • коштів місцевого бюджету;
  • коштів підприємств, організацій та установ;
  • коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (в частині договору з центром зайнятості);
  • інші джерела фінансування згідно чинного законодавства.

 

  1. Організаційне забезпечення Програми

 

  1. Систематично аналізувати потребу сільської ради щодо благоустрою, підсобних та ремонтних робіт на об’єктах соціальної сфери, з метою створення спеціальних тимчасових робочих місць та організації оплачуваних громадських робіт, залучення до їхнього виконання максимально можливої кількості незайнятих та безробітних громадян, збільшення тривалості цих робіт.

Виконавці: виконавчий комітет, Калинівський районний центр зайнятості.

 

  1. З метою вивчення ситуації на ринку праці направляти запити підприємствам, організаціям, установам та узагальнювати їхні пропозиції щодо організації на існуючій виробничій базі спеціальних тимчасових робочих місць для проведення оплачуваних громадських робіт, уклали двосторонні договори з роботодавцями про спільну діяльність щодо виконання цих робіт.

Виконавці: виконавчий комітет.

 

  1. Забезпечувати оперативне вирішення першочергових організаційних і матеріально-технічних проблем щодо організації і проведення оплачуваних громадських робіт, залучаючи до їх виконання перш за все громадян, які незайняті трудовою діяльністю, безробітних громадян, учнівську молодь у вільний від навчання час, пенсіонерів та інвалідів.

Виконавці: виконавчий комітет, Калинівський районний центр зайнятості (за згодою сторін).

 

  1. Керівникам підприємств, організацій, установ, на базі яких будуть проводитися оплачувані громадські роботи, призначити відповідальних осіб за організацію цих робіт для ведення необхідної документації та своєчасного обміну інформацією.

Виконавці: виконавчий комітет, підприємства, установи та організації.

 

  1. Оплачувані громадські роботи з благоустрою та озеленення сільської ради, зон відпочинку і туризму, з відбудови історико-архітектурннх пам’яток, меморіальних поховань, виконання підсобних робіт з ремонту об’єктів соціальної сфери

 

5.1. Відповідно до інформації про потребу в організації оплачуваних громадських робіт створити бригади з числа громадян, які мають бажання брати участь у оплачуваних громадських роботах.

Виконавці: виконавчий комітет.

 

  1. Вирішувати питання щодо своєчасного забезпечення громадян, направлених на оплачувані громадські роботи, необхідними матеріалами, робочим інвентарем, спецодягом.

Проводити інструктажі з охорони праці для осіб, які приступають до роботи.

Виконавці:  виконавчий комітет.

  1. Забезпечити своєчасність нарахування та виплати заробітної плати учасникам оплачуваних громадських робіт.

Виконавці:  виконавчий комітет.

 

5.4.Надавати консультативно-методичну допомогу з організації і нормативно- правових питань працівникам, відповідальним за організацію та проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах.

        Виконавці:  виконавчий комітет.

Секретар сільської ради                                                                    І.Є.Кравченко            


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua