Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма фінансової підтримки комунального підприємства  КП «Господар» на 2018 рік

Дата: 25.07.2019 14:13
Кількість переглядів: 256

Додаток

                                                                         до рішення сесії  сільської ради

                                                                         від  18.01.2018 року №__10___ 

          

       П Р О Г Р А М А

фінансової підтримки комунального підприємства 

КП «Господар» на 2018 рік

 

1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма

У сучасних економічних умовах для забезпечення виконання власних статутних завдань комунальні підприємства нерідко потребують залучення додаткового фінансування, яке сприятиме стабілізації їх фінансово-господарської діяльності, покращенню стану розрахунків, більш ефективному використанню майна комунальної власності, оновленню виробничих потужностей, технічної бази, забезпеченню повного і своєчасного внесення платежів до бюджету. Діючі тарифи на комунальні послуги не в повному обсязі забезпечують відшкодування витрат на їх надання, не зменшують розміри заборгованості населення за надані послуги, а саме переселенців з АР Крим, скорочуються обсяги послуг в натуральних показниках, що надаються комунальним підприємством.

Все це призвело до того, що комунальним підприємствам не вистачає обігових коштів на придбання матеріалів для виконання робіт з утримання та оновлення інженерних мереж, з підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, придбання необхідних технічних засобів. Потребує оновлення матеріальна база підприємств за рахунок капітальних вкладень.

Зважаючи на те, що суттєве підвищення тарифів на комунальні послуги вкрай негативно вплине на соціальний стан громади села, враховуючи фінансову ситуацію, в якій знаходиться комунальне підприємство та необхідність виконання зобов’язань з виплати заробітної плати працівникам, функціональних призначень, виникає гостра потреба у наданні фінансової допомоги з сільського бюджету комунальному підприємству «Господар» для забезпечення виконання вищезазначених заходів.

Дана Програма розроблена на виконання ст.91 Бюджетного кодексу України, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», Постановою Кабінетів Міністрів України від 05.05.1997 р. № 409 «Про забезпечення надійності й безпечності експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж».

 

2Мета Програми

 

Метою Програми є забезпечення стабільності роботи комунального підприємства «Господар» відповідно до  його функціонального призначення, виконання зобов’язань з виплати заробітної плати працівникам, забезпечення надійності та безпеки експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж шляхом фінансової підтримки господарських суб’єктів які перебувають у комунальній власності територіальної громади.

 

3. Обґрунтування шляхів і способів розв’язання проблеми

 

Надання фінансової підтримки комунальному підприємству буде здійснюватись за напрямком:

1) надання фінансової допомоги на поточні видатки підприємств за рахунок коштів загального фонду сільського бюджету.

 

4. Основні завдання Програми

 

Програмою визначено такі основні завдання, на виконання яких буде надаватися фінансова допомога:

-  збереження  робочих місць та створення нових;

- забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємства;

- раціональне використання бюджетних коштів, виділених на фінансову підтримку підприємства;     

- передання техніки на баланс комунального господарства та забезпечення її обладнанням.

 

5. Організація реалізації Програми та здійснення контролю за її виконанням

 

5.1.Реалізація програми покладається на виконавчий комітет Новогрельської сільської ради у партнерстві з комунальним підприємством. У випадку необхідності корегування даної Програми відповідні зміни до неї вносяться рішенням сільської ради.

5.2.Безпосередній контроль за виконанням завдань Програми здійснює керівник комунального підприємства, а за цільовим та ефективним використанням коштів – виконавчий комітет сільської ради та постійні депутатські комісії.

5.3.Програма розповсюджується на суб’єкти господарювання комунальної форми власності, які здійснюють господарську діяльність для задоволення потреб об’єднаної територіальної громади, засновником яких є Новогрельська сільська рада.

 

6. Фінансова забезпеченість Програми

 

Фінансування   Програми  здійснюється  за  рахунок  коштів сільського бюджету, коштів підприємства та інших джерел, не заборонених законодавством.

Розпорядником коштів на виконання Програми є Новогрельська сільська рада, одержувачем бюджетних коштів є комунальне підприємство «Господар».

Очікуваний обсяг фінансування Програми складає 99,9 тис. грн.

 

7. Очікувані результати виконання Програми

 

Виконання Програми дасть можливість забезпечити:

- стабільну роботу комунального підприємство відповідно до  його функціонального призначення щодо надання послуг мешканцям села у відповідності до економічно обґрунтованих тарифів;

- дотримання  конституційних прав  громадян на отримання соціально правової інформації;

- збереження існуючих  робочих місць та створення нових робочих місць;

- забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівників підприємства;

-  покращення якості послуг.

   Сільський голова                                                                             В.Л.Порхун


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua