Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма збереження архівних фондів та розвитку архівної справи на 2019 рік

Дата: 25.07.2019 10:02
Кількість переглядів: 176

УКРАЇНА

НОВОГРЕБЕЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КАЛИНІВСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

22452, с. Нова Гребля , вул. Євгена Гуцала,1, тел. 3-46-71, 3-46-44,
код ЄДРПОУ 04328654

 

РІШЕННЯ №223

5 грудня 2018 року                                      14 сесії 7 скликання

 

Про затвердження Програми

збереження архівних фондів

та розвитку архівної справи на 2019 рік

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи клопотання КУ «Калинівський районний трудовий архів», з метою забезпечення надання населенню послуг по видачі архівних довідок, копій, витягів з архівних документів, сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму збереження архівних фондів та розвитку архівної справи на 2019 рік. (Додаток №1)
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питаньпланування, фінансів, бюджету, управління комунальним господарством, соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський голова                                    В.Л. Порхун

 


 

Додаток №1

до рішення № 223

14 сесії Новогребельської сільської ради

від 05.12.2018 року

 

Програма

збереження архівних фондів та розвитку архівної справи

на 2019 рік

 

Загальні положення

Програма збереження архівних фондів та розвитку архівної справи розроблена відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України “Про Національний архівних фонд та архівні установи” та інших нормативних документів.

Трудові архіви відносяться до категорії місцевих установ, що у порядку, передбаченого законодавством, створююся місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування для централізованого тимчасового зберігання архівних документів, зокрема, соціально значущих, документи з особового складу, що неналежать до НАФ, і утворилися в діяльності суб’єктів господарювання усіх форм власності, розташованих на певній території, у т.ч. ліквідованих, а також з метою наближення соціальних послуг до населення, задоволення соціально-правових потреб громадян.

Реалізацію державної політики у сфері архівної справи і діловодства на території Калинівського району забезпечує архівний відділ Калинівської райдержадміністрації та комунальна установа «Калинівський районний трудовий архів». В трудовому архіві зберігається 17 тисяч справ з особового складу та основної діяльності ліквідованих підприємств, організацій всіх форм власності, а також задоволення запитів громадян соціально-правового характеру.

Стан комунальної установи в районі потребує значних змін і удосконалень. Матеріально - технічна база комунальної установи не відповідає сучасним стандартам і потребам. В архіві не налагоджена робота по створенню копій страхового фонду і фонду користування документами, зокрема переведення інформації на інші носії з метою її збереження у разі втрати або пошкодження оригіналів, та з відновлення згасаючих текстів, а також якісна реставрація документів. Розв’язання перелічених та інших проблем передбачається програмою.

Мета та основні завдання

Мета Програми полягає у створенні належних умов для зберігання, поповнення та використання документів НАФ, інтеграція архівної справи регіону в загально український, європейський та світовий інформаційний простір.
Основними завданнями Програми є надання населенню об’єднаної територіальної громади послуг по видачі архівних довідок, копій, витягів з архівних документів.

 


 

Шляхи та засоби розв’язання проблеми

Програмою передбачено такі шляхи розв’язання проблеми у сфері архівної справи і діловодства району за рахунок надання субвенції з сільського бюджету:

- забезпечення коштами КУ «Трудовий архів» для надання архівних послуг населенню с.Нова Гребля та с.Чернятин.

 

Фінансове забезпечення Програми

Фінансування Програми здійснюється в межах видатків передбачених в сільськом бюджеті на відповідний бюджетний рік, за рахунок залишків коштів на рахунку на 01.01.2018 року, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Фінансування може бути збільшено за рахунок додаткових надходжень до бюджету сільської ради. Головним розпорядником коштів є Новогребельська сільська рада.

 

Очікувані результати

Виконання Програми дасть змогу:

1. створити умови для гарантованого зберігання документів трудового архіву;

2. забезпечити належне фінансування трудового архіву;

3. задовольняти у необхідних обсягах потреби громадян, суспільства і держави в інформації;

 

 

 

Секретар сільської ради                                          І.Кравченко


 

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua